HTML

mindennapok

Minden nap történik valami...és szeretném megörökíteni az észrevételeimet, érzéseimet!

Friss topikok

  • Kadarka Jánoska: Na mi lett az esküvővel, megvolt? És azóta minden OK? (2020.09.12. 21:24) Lehetetlen?
  • cod: @Nyalfi: Kedves "Barátom" ha figyelmesen olvastál volna rájöttél volna h én is a neten találtam ez... (2011.07.19. 12:34) bakancsfűzők és szineik...érdekes...
  • Nussi: Egyébként, én biztosan úgy csinálnám, hogy fognék egy papírt, és több részre osztanám. Pl. Ki az,... (2010.06.07. 20:31) E
  • lelketlen: Hát sok-sok kitartást kívánok hozzá. Hidd el értelek, én is csúszok, saját hibámon kívül, még1 fél... (2010.01.21. 16:26) Nekem nem ketyeg az órám!
  • Nussi: Jeeeeeeeeeee! :D És MEGLEPETÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS! ^^ Szeder (2009.08.07. 16:56) nyári pillanatok

Linkblog

Szeretni tudás képessége

2009.01.04. 13:07 | cod | 1 komment

Címkék: tudás szeretet

Sokszor sok embertől hallottam már, hogy többé nem fog szeretni senkit és semmit. Sőt az is lehet, hogy én is mondtam már ilyet. Ilyenkor azt hiszem, a bosszú mondatja ezt az emberekkel. Bosszúból vonják meg a világtól a szeretetüket. Nem is tudják, hogy ezzel nem a világot fosztják meg a szeretettől, hanem magukat. Vannak, akik ezt belátva, magukat óvnák meg, azzal hogy többé nem akarnak szeretni, ez az „érzelmi üszkösödés”.

Régen anyukám is mindig azt mondta: „Kislányom, te mindent csak utálsz. Utálsz suliba járni. Utálsz tanulni. Utálsz kimenni a hidegbe, meg mosogatni, megtakarítani, meg tanulni, jah meg tanulni is. Utálsz engem, meg a tanáraidat. Stb.” Igaz csak 16 voltam, de annyit azért tudtam, hogy szeretek a barátaimmal lenni, szeretek bulizni, sörözni, olvasni, tv-zni, netezni, sőt még tanulni is, ha épp érdekelt a dolog. Szeretem a szüleimet, a tesómat, a kutyámat. Szerettem akkoriban a feketeszínt, szerettem festeni a hajam, szerettem körmöt lakkozni. Szerettem a Black Metalt, szerettem a „hörgős zenét”.

Azóta eltelt 5év, és bár már más dolgokat is szeretek azóta, tudom hogy szeretet erőt ad, és kitartást. Igen is jó, ha az ember tud szeretni. Nincs jobb érzés annál, mint, hogy szeretetből csinálsz meg valami. Mondjuk egy vacsorát a párodnak. Vagy szeretetből segítesz a szüleidnek, pedig hulla fáradt vagy. Szeretettel veszel ajándékot, és azt szeretettel adod át.

Manapság ez a szó, Szeretlek túl sokszor hangzik el. Vannak emberek, akik magukat, mások a párjukat nyugtatgatják ezzel a szóval „Persze szeretem, hiszen megtesz értem nekem bármit, tartozom neki ennyivel.” „Jól van persze szeretlek, csak menj már a tv elöl.”

Én próbálok tartózkodni ettől az „sz” betűs szótól. Kimutatni, érzetetni úgy is sokkal nehezebb, kell a kihívás.

            Nem tudom, hogy jött most ez az egész, de az biztos: Nem mindenki érdemli ki a szeretetünket, ezért vigyázzunk, kinek adjuk. Én nem vagyok a kevés embert és dolgot szerető emberek tagja, még is nagyon vigyázok minden kicsi érzésemre is.

 

Köszönet azoknak az embereknek, akiket szerethetek!

(Apa, Anya, Ivett, Tomi, Dani, Nussi,Pasker, Gabi, Walter, Proci, Rita…stb. ők biztos hogy N1-ok az életemben)

 

Ui: Hugim gyógyulást kívánok, és máskor vigyázz magadra jobban! Sok puszi)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://codhun.blog.hu/api/trackback/id/tr100856768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nussi 2009.01.05. 13:40:01

Tüdőgyuszim van. Előreláthatólag két hétig leszek itthon. Ezt jól benyaltam...
Szeretlek
süti beállítások módosítása